Vetverbranding

Gerard Personal Training is een ervaren professional die mensen, jong en oud, graag begeleidt naar het juiste gewicht. Fysieke en vooral mentale coaching is voor mensen die willen afvallen (vetverbranden) van wezenlijk belang. De drempel om te starten is dikwijls groot, vaak moet er veel overwonnen worden. Gerard Personal Training kan u echter helpen daadwerkelijk de start te maken en u te coachen in uw persoonlijk trainingsprogramma.

Mensen die willen afvallen, gaan doorgaans op dieet. De meesten weten ook dat na een dieet de kilo’s snel weer terugkomen. Dat komt omdat het lichaam tijdens een dieet in de spaarstand gaat en vervolgens wacht op betere tijden. Het lichaam gaat wennen aan de verminderde inname van calorieën. Zodra de voedselinname weer toeneemt, zal het lichaam dit direct opslaan als vet.

Het is zaak om niet alleen meer vet te verbranden dan het lichaam binnenkrijgt, maar ook om de vetvoorraden aan te spreken. Meer bewegen, waarbij de focus ligt op vetverbranding*) is het ideale hulpmiddel om deze reserves terug te brengen.
Met een training, gericht op vetverbranding zult u verantwoord gewicht kwijtraken en het gevreesde jojo effect achter u laten. Prettige bijkomstigheid is dat u niet alleen gewicht kwijt raakt. U voelt zich ook fysiek en mentaal sterker, waardoor u nog beter in staat zult zijn uw training vol te houden.

 

*) Vetverbranding is het halen van brandstof (vet) uit het lichaam om deze om te zetten in energie. Om een lichaam optimaal te laten functioneren, is er een minimale vetverbranding van 1100 tot 1600 Kcalorieen per dag nodig. Vragen we meer prestaties van ons lichaam, zullen we meer calorieën moeten innemen.

Vragen we echter minder inspanning van ons lichaam, dan zullen de niet verbruikte calorieën zich opslaan als vet (extra brandstof). Wanneer deze extra brandstof niet wordt gebruikt, zal het vet zich meer en meer op gaan slaan in vetcellen, die bovendien ook nog groter worden. Het lichaam zet uit, met gezondheidsrisico’s op hartklachten, ademhalingsproblemen en diabetes tot gevolg.