Krachttraining

Krachttraining maakt de spieren of een bepaalde spiergroep sterker. Vaak wordt krachttraining gebruikt om (sport)prestaties te verbeteren. Bijvoorbeeld het sterker maken van de beenspieren bij sprinters.

Gerard Personal Training is door zijn opleiding en ervaring als fitnessinstructeur op de hoogte van de anatomie en werking van het spierstelsel in lichaam. Hierdoor weet hij gericht advies te geven over trainingen die de spieren of spiergroepen versterken.

U kunt kiezen uit een algemene krachttraining waarbij het doel is het hele lichaam sterker te maken, of een specifieke krachttraining.
Bij een algemene krachttraining kunt u denken aan het verstevigen van de rug om rugklachten voor te zijn of om blessures bij sporters te voorkomen. Of om gewoon een sterkere atleet te worden.
Bij een specifieke krachttraining richt zich op een fysieke beweging uit een bepaalde sporttak, waarbij coördinatie ook een grote rol speelt. Deze training wordt voornamelijk ingezet bij sporters.

Een persoonlijke coach bij krachttraining is geen overbodige luxe. Blessures komen het meest voor bij krachttrainingen, waar vaak ondoordacht met de beschikbare apparatuur wordt omgegaan. Met behulp van Gerard Personal Training worden blessures echter voorkomen. Met een gericht, op u afgestemd trainingsprogramma, wordt samen op een verantwoorde manier naar uw persoonlijke doel toegewerkt.