Conditietraining

Gerard Personal Training is ervaren in het coachen en geven van trainingen gericht op conditie opbouw. Gerard Personal Training stelt een verantwoord trainingsprogramma op dat aansluit bij uw fysieke gesteldheid. Onder professionele begeleiding werkt u samen uw persoonlijke programma door, waarna u energieprestaties zichtbaar zullen verbeteren.

Conditie is niets anders dan het uithoudingsvermogen van het lichaam. Het vermogen dat het lichaam heeft om zuurstof bij de spieren te krijgen. Zuurstof die de spieren nodig hebben om fysieke inspanningen te kunnen leveren. Wie een slechte conditie heeft, heeft een verminderde zuurstofopname capaciteit en is daardoor sneller moe.

De voornaamste oorzaak hiervan ligt bij de motor van het lichaam, het hart *). Het hart pompt bloed met zuurstof door het lichaam naar de spieren, die vervolgens deze zuurstof omzetten naar energie. Hoe groter het hart, hoe groter de hoeveelheid zuurstof, per hartslag naar de spieren wordt gepompt. De hartfrequentie neemt hierdoor af, het hart hoeft immers minder snel te pompen. Conditie is dus bijna gelijk aan de grootte van het hart.

Door een training te volgen, gericht op het verbeteren van de conditie, zal het hart groter worden. Een dergelijke training moet bewust en bij voorkeur met professionele begeleiding worden gevolgd. We moeten het hart laten wennen aan de toename van de inspanningen die we ons ten doel hebben gesteld. Gerard personal Training kan u helpen uw conditie op een verantwoorde manier op een gezond peil te krijgen.

 

*) Naast het hart is de werking van de volgende organen en processen bepalend voor het verbeteren van de conditie:

De functie van de longen (leef en werkomgeving, roker of niet)
Transport van zuurstof naar het hart
Transport van hart naar de bloedvaten (slagaders)
Opname van zuurstof door de spieren uit het bloed
Verbrandingsprocessen in de spieren
Opname van de afvalstoffen door bloedvaten (de aders)
Afvoer/verwerking afvalstoffen door diverse organen